Santos tandem: de Double Travel 2

Samen, al fietsend, de wereld ontdekken. Iets leukers kunnen wij bij Sector 2 Bikes & Tandems niet verzinnen. Vooral wanneer je dat ‘samen’ letterlijk neemt en met z’n tweeën op één tandem fietst. Geloof ons, dat geeft aan het begrip ‘samen fietsen’ een geheel nieuwe dimensie! En wanneer je dan ook nog eens kiest voor een Santos tandem Double Travel 2 weet je helemaal niet wat je meemaakt!

De Santos Double Travel is een unieke en veelzijdige tandem. De sterke èn lichte fiets is leverbaar in bijna 60 kleuren en 2 maten (S/M en M/L).

Het frame is gemaakt van forse maar lichte aluminium buizen, waarvan de horizontaal liggende onderbuis sterk oversized is. Samen met het lage zwaartepunt en hoge lengtestijfheid zorgt dat voor zeer stabiel rijgedrag. En, deze Santos tandem is al e-bike ready.

Santos tandems bij Sector 2 Bikes & tandemsVoor een Santos tandem kom je naar Sector 2 Bikes & Tandems:

  • Specialist in tandems en Santos (> 600m2) , veel ervaring en expertise
  • Waardering door klanten 4,9 van 5 op Google
  • Je mag alle tandems uit de winkel uitgebreid testen
  • Grootste dealer van Santos tandems in Nederland
  • Veel liefde voor de tandem (eigenaar rijdt al 25 jaar tandem)

Maak nu een afspraak. Bel 0317 – 745 922

Dat kan om proef te komen rijden, maar ook als je eerst alleen vragen hebt en op zoek bent naar meer informatie!

Veelzijdig, licht en sterk: de Santos Double Travel 2

Juist bij een tandem is het belangrijk goed te weten hoe je deze opbouwt.
De belasting en kracht is meer dan twee keer zo groot als bij een normale fiets.

Wij weten hier vrijwel alles van, volgen de ontwikkelingen op de voet en laten je zelf verschillen ervaren.
We helpen je graag stap voor stap naar de beste keuze!

Rohloff of derailleur

Santos tandem Rohloff naafDe meeste fietsers kiezen er tegenwoordig voor om op hun Double Travel 2 niet met derailleur, maar een Rohloff versnellingsnaaf te bestellen. Dat kan en fietst heel prettig op een tandem! Een Rohloff 14-versnellingsnaaf gaat bovendien stukken langer mee en is onderhoudsarm. Maar wil je de derailleur variant dan kan dat natuurlijk ook!

De buitenkabels van de Santos tandem zijn volledig gesloten om onderhoud én slijtage te minimaliseren. Veel fietsen, weinig sleutelen!

Op de Santos tandem kun je banden kwijt tot 60 mm breed! Met spatborden, kan het tot maximaal 55 mm .

Dit is vooral om het comfort te verhogen omdat de frames steeds stijver worden. Brede banden beschermen dan beter  tegen schokken en trillingen. Het stijve frame zorgt voor veel stabiliteit en prettig rijgedrag. De meeste tandems worden voorzien van 50 mm banden.

 

Comfortabele zit

Omdat Santos ervoor gekozen heeft het balhoofd iets hoger te plaatsen en de bovenbuis langer te maken, zit de ‘kapitein’ (degene die voorop zit) als hij of zij dat wil wat meer rechtop dan op veel andere tandems. Maar, je kunt ook kiezen voor een meer sportieve zit.

De ‘stoker’ (degene die achterop zit) kent sowieso een comfortabele zit en kan tijdens de rit in ontspannen toestand proviand uitdelen, kaartlezen en foto’s maken. Of flink powerrrr leveren… Als je als stoker wat meer recht op wilt zitten, dan hebben we daar ook oplossingen voor.

De Santos Double Travel staat op stevige 26” wielen, heeft hydraulische Magura remmen of de onovertroffen Hope Tech3V4 tandemremmen met speciaal ontwikkelde Santos remschijven.

Er zijn nog véél meer opties maar dat vertellen we graag aan de hand van wat voorbeelden in onze winkel. Wij zijn Santos Brand Store en het enige Santos Test Center van Nederland. Bij ons vind je overigens ook de elektrische tandem van Santos.

Kortom…de Santos Double Travel 2 is meer dan een stel buizen met twee zadels. Erop fietsen is een belevenis!

Maak nu een afspraak en kom de tandems bekijken, je vragen stellen en meer informatie halen. Of misschien al proefrijden?

Afspraak maken

Kan ik een Santos tandem huren?

Deze vraag krijgen we nog wel eens. Heel begrijpelijk. De aanschaf van een Santos tandem is niet niks.

Als je een tandem gaat kopen wil je immers wèl zeker weten óf een tandem inderdaad is wat je wil. En de tandem moet ook precies bij jullie passen.

Tsja… je kunt bij ons geen Santos tandem huren, sorry. Maar het goede nieuws is dat dat ook niet nodig is.

Alle tandems in onze winkel zijn namelijk testfietsen. Echt!
Daar gaan voortdurend mensen mee de Utrechtse Heuvelrug op. Om serieus proef te rijden.
Kom je bij ons in de winkel, dan zie je dat de modder er nog aan zit!

We hebben routes klaar liggen, en sommige mensen zijn een hele dag bezig verschillende tandems uit te proberen.
Of ze krijgen ‘m zelfs een paar dagen mee als dat kan.

Adviseren over tandems is ons vak, en dat nemen we serieus. Juist ook door onze liefde voor de tandem willen we alleen een tandem verkopen als jullie er echt plezier van gaan hebben. En willen we graag dat het een tandem is die helemaal bij jullie past.

Dus wij hebben regelmatig dat mensen voor het eerst tandem komen rijden en dat het óf helemaal te gek is óf tegenvalt.
Dat is echt prima. We willen graag dat je de tandem(s) zèlf gaat ervaren en een goede keuze kunt maken.
Vrijblijvend dus.

Kom je testfietsen?
Bel 0317 – 745 922  en dan zorgen we dat er een tandem voor je klaar staat.

Google reviews van onze Santos tandem klanten

“Een paar jaar geleden kwamen wij toevallig, na een pechgevalletje, voor het eerst bij Sector2Bikes terecht. Hoewel men ons niet kende, werden we zeer snel en bekwaam geholpen. We wisten het zeker als we ooit weer een nieuwe tandem nodig zouden hebben, dan gingen we echt bij deze winkel kijken.

Deze maand was het dan zo ver en gisteren hebben we onze tandem, de Santos Double Travel met Rohloff naaf, opgehaald. De tandem is geheel samengesteld zoals wij het graag wilden. Hierbij zijn we zeer goed geholpen door Bart. Met veel passie, bekwaamheid en met een zeer persoonlijke benadering heeft hij zijn werk gedaan en daarbij kregen we ook de nodige tips. Verder werden we gewezen op de prima garantievoorwaarden. Fijn om zo met elkaar bezig te zijn en we kijken dan ook uit naar een verdere samenwerking met de mensen van Sector2Bikes.”

Trudy en Arie

“Ik heb vanmorgen onze nieuwe Santos tandem opgehaald bij sector 2 bikes! Maand geleden voor eerste keer bij sector2bikes geweest omdat we nieuwe tandem wilde aanschaffen. Hele plezierige ontvangst, ze nemen veel tijd voor je om alle verschillen duidelijk uit te leggen, daarna kun je testritten maken op de verschillende tandems als je dat wilt. Wij hebben in totaal 3 testritten gemaakt en daarna onze keuze gemaakt. Zeer tevreden over deskundigheid, klantvriendelijkheid en keuze mogelijkheden. Kortom: aanrader voor tandemmers!” 

Jan Schellekens

“In het voorjaar van 2019 hebben we een Santos Tandem gekocht bij Sector 2 Bikes & Tandems. Wat een keuze aan tandems hebben ze daar in Elst [red: we zijn inmiddels verhuist naar Rhenen]. De Santos sprong er voor ons echt uit. In combinatie met de cycle 2 charge, een Brooks zadel, de extra grote zijtassen van Ortlieb en de stokertas is hij helemaal top. De gastvrijheid, informatie over de tandems, service enz. konden niet beter.”

Annet Wiemers

 

Contactformulier