Santos e-bikes: supersterk èn met oog voor detail uitgevoerd

Een Santos e-bike geeft je een gewèldige rij-ervaring op goed materieel. Dat voel je meteen!

We hebben e-bikes met lichte trapondersteuning èn echte volbloed e-bikes, dus je hebt veel te kiezen. Nog afgezien van alle mogelijke modellen!

En voor alle fietsen geldt: Santos heeft een sterke reputatie als het gaat om duurzame fietsen met een heerlijke rij-ervaring. En met de e-bikes wordt die lijn doorgezet. Waarbij bovendien ook weer de insteek is: duurzaam èn onderhoudsarm.

Keuze tussen 2 systemen voor de Santos e-bike

Pendix motor voor Santos e-bikeNeodrive motor voor santos e-bikeSantos biedt de keuze tussen 2 systemen: Pendix en Neodrive.

De Pendix (Powerserie PX) is een middenmotor, bij de trapas. Dit is te zien op de linker afbeelding.

Op de afbeelding rechts de Neodrive (powerserie GS, dat staat voor Grand Sport). Dit is een motor in het achterwiel.

Santos e-bikes – Pendix èn Neodrive – zelf uitproberen

Door deze verschillende systemen heb je altijd de keuze voor een voor jou optimale e-bike.

Bij de Pendix kan het gaan om lichte trapondersteuning, die zonder of met hele lichte ondersteuning aanvoelt als een gewone fiets.
Met de Neodrive haal je een 100% e-bike in huis, met de nodige power.

Santos e-bike elektrischWij hebben van beide soorten zo’n 10 fietsen staan. Dus totaal 20 Santos e-bikes. Mooie Travelmasters en Travel Lites, die allemaal te testen zijn op de mooie Utrechtse Heuvelrug. Daar kunnen we je alles over vertellen en je kunt alle verschillen zelf ervaren. Is er een ander model dat je graag als e-bike wilt ervaren, dan kunnen we deze voor je ombouwen om uit te proberen.

Jouw maat zit er altijd tussen, dus kom vooral testen!

Derailleur, Pinion en Rohloff

Met een derailleur fiets kun je kiezen voor zowel Pendix als Neodrive.

Veel mensen willen graag een Rohloff naaf in hun Santos e-bike, en dan wordt het een middenmotor: de Pendix dus.

Bij een Pinion systeem – met 12 of 18 versnellingen en de superduurzame riem – past weer de Neodrive.

 

Energie

De twee systemen van de Santos e-bike werken ook net even anders als het gaat om het management van de energie.

De Pendix heeft bijvoorbeeld geen display op het stuur. Je kunt het niveau van de accu namelijk aflezen aan de accu zelf. Op de accu geef je ook aan welke stand van de ondersteuning je wilt (3 standen).

Bij de Neodrive kun je energie ‘terugwinnen’, bijvoorbeeld als je de berg afrijdt. Het is een stille, trillingsvrije motor die meer power levert hoe harder je trapt.

Santos elektrische fietsen sinds 2015

Santos bikes is terughoudend geweest en relatief laat begonnen met de ontwikkeling van e-bikes. Dit komt omdat Santos haar kernwaarden – duurzaamheid en betrouwbaarheid – wel wilde waarmaken.

Er waren bij verschillende merken veel problemen met accu’s, software en elektrische motoren. Santosbikes wilde dit voorkomen voor haar klanten, en eerst alle kinderziektes tackelen. In 2015 kwam Santos daarom met haar elektrische fietsen op de markt, en de reacties sindsdien zijn enorm positief!

Santos e-bike Pendix accukleuren

Ombouw naar elektrisch

Heb je al een Santos, dan is het misschien interessant om te kiezen voor ombouw naar elektrisch. Dat is voor vrijwel alle Santos bikes goed te doen door inbouw van de Pendix. Vraag ernaar bij onze werkplaats!

Testen of de Santos e-bike iets voor jou is?

Maak nu een afspraak of bel 0317 – 745 922. En, een afspraak maken kan ook als je alleen de mooie fietsen wilt bekijken en je wat meer informatie wilt!

Voorproefje van de mooie Santos e-bikes

Bekijk hier een aantal combinaties van modellen en soorten motor e.d. Maar er is veel meer keuze mogelijk!
Àlle modellen kunnen worden op- of omgebouwd als e-bike, uitgezonderd fietsen met Pinion.

Kijk eventueel hier voor een overzicht van alle Santos modellen.

Veelgestelde vragen over de Santos e-bike

1. Hoeveel weegt een Santos e-bike?
Een Pendix e-bike weegt ongeveer 6,5 kg meer dan de ‘gewone’ fiets. Met Neodrive komt daar nog ongeveer een kilo bij.
Een voorbeeld: een Travelmaster met Pendix weegt ongeveer 23 kg.

2. Wat is de actieradius van de e-bike? 
Je kunt rond de 100 km rijden op de e-bike. Er is voor de Pendix keuze tussen een accu van 330 en 500 watt uur, waarbij die van 500 watt de grootste actieradius geeft. Het is mogelijk zelf – met behulp van de software – de instellingen aan te passen. Met wat minder vermogen kun je de actieradius vergroten. Lees eventueel:

Santos blog actieradius

De Neodrive heeft een 612 watt accu. De actieradius hangt af van veel factoren… luchtweerstand en je zit op de fiets, de rolweerstand, hoeveel ondersteuning v.s. eigen kracht, je gewicht etc. Maar de actieradius zal tussen de 50 en 150 km liggen.

3. Hoe kan ik de accu beveiligen?
De Neodrive accu kun je vastzetten aan het frame. Met de Pendix gaat dat er ook van komen, maar nu kun je die erg makkelijk meenemen òf met een kabel vastmaken.

4. Hoe lang kost het laden van Pendix accu? 
De Pendix laad in ongeveer 3 uur. Grosso modo kun je in 1 uur tijd tot 40% opladen, en in 2 uur tot 80%.

5. Wat als ik in mijn vakantie extra power nodig heb? 
Je kunt zelf een extra accu aanschaffen, maar ook voor 10 euro per week huren bij Santos in Nieuw-Vennep. Je moet de accu daar dan wel ophalen en retour brengen.

6. Wat voor garantie heb ik? 
Bij de Neodrive geldt een garantie van 2 jaar.
Voor de Pendixmotor geldt een garantie voor 100.000 km of 5 jaar.

7. Welke kleuren kan ik kiezen? 
Je kunt voor het frame en de Pendix-accu kiezen uit 58 kleuren!

8. Waar kan ik dat alles zien èn testen?
Bij Santos specialist Sector 2 Bikes!

Maak nu een afspraak

 

Sector 2 Bikes is Santos Test Center

In 2017 zijn wij het enige Santos Test Center van Nederland geworden. Wat betekent dit?

  • Wij hebben alle Santos modellen staan, in alle maten
  • En in veel verschillende configuraties (derailleur, Rohloff, riem, elektrisch, velgremmen, schrijfremmen etc.)
  • Wij weten echt alles van Santos (e)bikes!
  • Ook bijna alle kleuren zijn bij ons in de winkel (600 m2) te zien
  • Je kunt àl onze fietsen uitproberen op de Utrechtse Heuvelrug

Santos e-bikes

Bij Sector 2 Bikes zijn we met een klein en betrokken team en nemen nadrukkelijk de tijd voor elke fietser.

Wij merken dat onze klanten dit waarderen, en vinden dit zelf gewoon een fijne manier van werken. En zo zijn wij inmiddels de grootste dealer van Santos in Nederland geworden.

Kom jij ook met ons kennismaken?
Maak nu een afspraak voor meer informatie, oriënteren op een Santos e-bike of misschien al om proef te rijden.
Bel 0317 – 745 922

Google reviews van Santos e-bike klanten

“Op vrijdag 12 juli belden wij naar sector2bikes. Die dag konden wij om 11.00 terecht. Na een zeer prettig gesprek konden we de fietsen uitproberen. Een route van 9 km. Met klinkers, asfalt, zand en heuveltje, fantastisch om de fietsen uit te proberen. Bart gaf goede uitleg over de type e bikes midden motor en achterwiel motor het pendix systeem. De mogelijkheid om een e bike thuis uit te proberen werd aangeboden. Bart nam alle tijd voor ons. Je voelt dat hij weet waar hij het over heeft. Een prachtige zaak met zeer veel modellen van santos die getest kunnen worden.”

Jan


“Een aantal jaren geleden kocht ik mijn Santos Travelmaster 2.8 bij Sector2Bikes. Ze maakten tijd voor me vrij op een doordeweekse avond om me uitgebreid te kunnen adviseren. Want zo’n fiets koop je niet in 5 minuten. Dat is een weloverwogen keuze. Ze worden gebouwd voor het leven. Zielsgelukkig met mijn fiets. In de volgende jaren maakte ik behoorlijk wat kilometers op diezelfde fiets, maar kwamen er wat aanvullingen bij. Een nieuwe naaf, een USB-oplader voor mijn telefoon op het stuur. Bij Sector2Bikes staan ze altijd klaar om met je mee te denken.

Vorige week was ik weer in Elst [inmiddels zitten we in Rhenen, red.]. Dit keer omdat mijn knieën de heuvels op steeds slechter trekken. Niet fietsen is geen optie, dus er moest iets op verzonnen worden. Ik ben aan mijn fiets gehecht. En dus kreeg ik een stoere TM3+ mee om het Pendix systeem te testen. Geweldige fiets, geweldig handig systeem. Ik cross dus al een paar dagen heuveltje op met de fiets dank zij Sector2Bikes terwijl mijn eigen fiets nu omgebouwd wordt naar Travelmaster 2.8 mèt Pendix.

Blij. Met mijn keuze voor Santos jaren geleden, maar vooral met Bart en John van Sector2Bikes, die echt altijd voor je klaar staan en objectief met je meedenken over hoe het anders en nog beter kan. Die passie voor fietsen, kennis over alles dat met fietsen en techniek te maken heeft en de oprechte interesse in klanten vind je niet overal. Geweldige zaak. Fijne mensen. Uit de kunst producten. Wat wil je nog meer?”

Gerrie van Leeuwen

Klanten waarderen ons met 4,9 van 5 op Google

Meer lezen? Kijk hier op Google reviews.