Bij Sector 2 Bikes draait het om 3 dingen die ècht belangrijk zijn:

De fiets, het fietsen en – bovenal – de fietser.

Dat lijkt misschien gewoon voor een fietsenzaak.
Maar gek genoeg is dat het niet.
En laten we eerlijk zijn… het heeft ons jaren gekost om tot die kern te komen.

De fiets…

Door uiteindelijk te kiezen voor één merk van hoge kwaliteit – Santos Bikes – weten we er àlles van.

We begonnen met een kleine winkel en wel 10 verschillende fietsmerken! Ook hadden we schappen vol met accessoires, rekken met kleding, voeding etc. Maar hoe kan je daar alles van weten en een fietser met de juiste kennis van zaken – en vanuit ervaring – helpen? Hoe kun je de tijd nemen voor een fietser die belangstelling heeft?

Dat kon dus niet en dat vonden we dan eigenlijk niks…
Stapje voor stapje hebben we daarom in de afgelopen 10 jaar afscheid genomen van grote delen van het assortiment.
Merken. Kleding. Accessoires.

En nu hebben we voor de fietsen nog maar één merk van hoge kwaliteit: Santos Bikes. Waar we àlles van hebben staan, en àlles van weten. Wij zijn er helemaal voor gegaan, hebben een nieuw concept bedacht en zijn in 2017 het allereerste Santos Test Center geworden.

Santos Bikes bij Sector 2We hebben – vinden wij 🙂 – lef getoond en hebben geïnvesteerd zodat we alle fietsen van Santos Bikes, alle maten, en bijna alle kleuren en configuraties in onze winkel konden zetten.
We zijn de enige in Nederland.

Voor tandems hebben we overigens in principe meerdere merken, al is Santos op dit moment wel ons hoofdmerk. We hebben dus altijd een assortiment tandems in de winkel staan en dat is zelfs in Nederland fietsland bijzonder te noemen!

Ondertussen is onze winkel is veel groter geworden door twee keer te verhuizen. We zijn gestart met zo’n 150 m2, maakten na 2 jaar een sprong naar 500 m2, en sinds november 2020 hebben we een winkel van meer dan 600 m2. Alle ruimte om ‘de fiets’ tot z’n recht te laten komen!

Die ruimte hebben we overigens ook hard nodig, want we hebben zo’n 100 fietsen…
Allemaal Santos Bikes en tandems.
De kans dat jóuw fiets erbij zit, is dus erg groot! 🙂

Het fietsen…

Je kunt bij ons àlle fietsen uit de winkel testen, en we zijn zelf gepassioneerd fietser

Een fiets kopen terwijl je er niet eens op gereden hebt. Of misschien net de straat op en neer… Dat vond eigenaar Bart Hendriks meteen al iets dat hij zéker niet wilde toen hij zijn zaak startte. Ook omdat we gewoon willen werken op basis van vertrouwen en persoonlijk contact met de fietser, en die fietser serieus willen nemen.

En omdat hij gelooft dat een fietser alleen een ècht goede fiets voor de lange duur voor zichzelf kan uitzoeken – eventueel aangevuld met onderzoek op internet, geometrie, advies van anderen etc. etc. – door daadwerkelijk op die fiets of tandem te hebben gereden.

Op straat, in het bos, op een onverhard weggetje. Vlak en met klimmen en dalen. Want dan voel je wat beter voor je werkt. En waar je heel veel zin van krijgt om mee door te fietsen! Je voelt dan veel meer dan alleen een klein stukje in de straat of op strak asfalt.

Dus er is alle ruimte voor ‘het fietsen’. Veel mensen maken meerdere testritten bij ons, of lenen een fiets voor meerdere dagen zodat ze zèlf kunnen ervaren hoe de fiets fietst.

Je zal ons dan ook niet snel precies horen zeggen hoe een Santos Bike zal rijden. Want dat is nèt zo persoonlijk als bijvoorbeeld hoe je je koffie ervaart en graag drinkt.

Santos fiets testenEnne… dat testrijden mag met àlle fietsen uit onze winkel!

We zitten op de Utrechtse Heuvelrug, want dat is geweldig fietsgebied. Daar zijn we dus ook gebruik van gaan maken. We hebben een heel mooi testrondje uitgezet, met iets van alles erin. Verschillende ondergronden, vlak, heuvel op en heuvel af. Zo kun je de fiets – en het fietsen – ervaren in verschillende omstandigheden. Met een half uurtje ben je zo al een stuk wijzer, maar de hele dag testen mag ook!

En wie je daarbij adviseren? Er werken alleen gepassioneerde fietsers bij Sector 2. Een klein en fijn team. Zij weten hoe het is om erop uit te gaan op de fiets. Zij houden van het fietsen, en van het materiaal en de techniek. Van het praten over, en bezig zijn met: fietsen! Zij werken niet zomaar ergens, maar maakten een bewuste keuze om te werken in de fietsen.

De fietser…

Wij nemen de tijd, stellen de juiste vragen en leveren een fiets die bij jóu aansluit

Een fiets kopen is heel wat anders dan een broodje halen. Toch lijkt het daar in ‘gewone’ fietsenzaken soms wel op. Dat willen wij niet. Elke fietser is anders, en dat maakt het juist zo leuk!

Voordat we ónze expertise inzetten en je van advies voorzien, praten we eerst over wie je als fietser bent. We stellen veel vragen over wat voor jou belangrijk is bij het fietsen en hoe je de fiets gaat gebruiken. We meten je op met onze pasfiets, voor de juiste maat. Zo komen we tot een shortlist van de fietsen die je kunt gaan uitproberen.

Bij deze focus op de fietser past ook de keuze voor het merk Santos Bikes. Dit zijn custombuilt fietsen: iedere fiets wordt samengesteld op basis van eigen wensen. Met de keuze van aandrijflijn, onderdelen, kleuren en accessoires wordt precíes aangesloten bij de fietser. De fiets is niet het uitgangspunt, maar de fietser!

Santos tandem met klanten Sector 2 Bikes

We hebben het zo voor elkaar dat we ook bij onze tandems die keuze bieden. Voor Santos tandems kan dat natuurlijk altijd al. Maar voor de overige tandems maken we zelf het maatwerk. Daarbij helpt het dat we ervaren tandem retailer en rijders zijn. En dat we intussen erg veel weten van allerlei mogelijke aanpassingen die je kunt doen.

Met onze tandems kunnen we zo ook fietsers helpen te starten of te blijven fietsen. Omdat het een oplossing is voor krachtsverschil, of omdat fietsen op een solofiets niet (meer) gaat. We maken dit veel mee. We vinden het fijn en bijzonder dat we ook die fietsers kunnen en mogen helpen.

Team Sector 2 Bikes

Sfeer

Ook belangrijk…we horen vaak dat de sfeer zo leuk is in onze winkel: relaxed en persoonlijk. Als fietser kom je voor iets dat je leuk vindt; een fiets. We zijn blij dat we iedere fietser die bij ons komt dan natuurlijk ook kunnen begeleiden in een prettige sfeer!
Oh ja… en we zorgen ook voor goede koffie 🙂

Maar wat ook enorm helpt natuurlijk, is dat we houden van wat we doen: fietsers helpen bij hun volgende stap in hun ontwikkeling als fietser.

Kom je langs? De koffie – en thee – staat klaar!
Afspraak maken

Wat andere fietsers van ons vinden…

Toen wij in het voorjaar van 2019 op de fiets- en wandelbeurs de Santos fietsen zagen staan waren we gelijk verkocht . Als je dan ook nog het geluk hebt om bij Sector 2 Bikes terecht te komen, is het kopen van je nieuwe fiets een avontuur. Bedankt Bart ,John en Oscar voor de jullie deskundige uitleg, geduld en enthousiasme. Inmiddels hebben we onze fietstocht naar Santiago de compostello afgerond, probleemloos mede door jullie tips . Sector 2 Bikes en Santos, helemaal geweldig.

Henk Nieuwboer

Buitengewoon klantvriendelijk. Veel kennis van de fietsen ondanks dat er zoveel verschillen zijn. Men neemt de tijd voor een goede uitleg.

Gerlinde Laros

Wij zijn erg deskundig geholpen bij Sector2bikes. We hadden al wat fiets ervaring, waar prima op ingehaakt werd. Alle mogelijkheden met voor en nadelen werden benoemd zodat we een wel overwogen keuze konden maken voor een nieuwe trekking fiets. We hebben geen spijt de fietsen zijn fantastisch volledig naar onze wensen. Bart en zijn collega’s zijn deskundig en behulpzaam en sluiten goed aan bij de wensen van de klant. Een echte aanrader.

Wineke Armbrust

Van een gewone stadsfiets naar een Santosfiets is best een stap. Bart en Oscar namen werkelijk alle tijd om dit proces te begeleiden. Belangrijkste was nog het uitproberen wat zonder enige verplichtingen gewoon een paar dagen kon. Zonder enige druk ben ik op een prachtige fiets uitgekomen waar ik net mijn eerste vakantie mee heb beleefd.

Rob de Groot

Deze en andere reviews van klanten zijn te vinden op Google reviews.

ONZE KLANTEN GEVEN ONS OP GOOGLE EEN WAARDERING VAN 4,9 VAN 5.