De Santos Lite serie

De Lite serie is een kleinere groep Santos fietsen, gemaakt met de Santos gedachte: veel zorgeloze kilometers en weinig onderhoud.
De Lite fietsen zijn sportief met strakke lijnen en afgewerkte lasnaden. Ze zijn uitgerust met een Wishbone achtervork, intern balhoofd en alle kabels zo strak mogelijk weggewerkt!

De naam Lite doelt overigens niet op het gewicht. Het is geen fiets met een veel lager gewicht dan de andere fietsen in het Santos programma.
De term Lite doelt meer op de rijeigenschappen. Dit betekent dat de Lite modellen vooral soepele en wendbare fietsen zijn.

Of je nu op zoek bent naar een sportieve woon werk fiets, soepele vakantiefiets of gravelbike… de Lite serie heeft altijd iets dat bij je past!

Houd er overigens rekening mee dat een Trekking Lite en Race Lite niet geschikt zijn om volledige bagage mee te nemen. Beide modellen zijn daarom minder gevraagd.

De Cross Lite en Travel Lite zijn daarentegen helemaal vol te hangen met 55kg bagage (voor en achter drager).
De Travel Lite is na de Travelmaster daarom onze meest verkochte fiets. De Cross Lite is ook populair als gravelbike.

Zelf ervaren? Kom proefrijden op verschillende modellen om de verschillen te ervaren!

De Lite serie van Santos

Kom jij de Lite serie nu testen op de Utrechtse Heuvelrug?
Of aarzel je of de Travelmaster misschien meer iets voor je is?

Ga helemaal los en probeer verschillende modellen uit onze winkel met 600m2 testfietsen.
The proof of the pudding is in the eating!

Heb je alleen wat vragen? Maak dan ook gerust een afspraak. In de winkel kunnen we je vragen het beste beantwoorden, ook door het direct te laten zien of ervaren.

Afspraak maken

Sector 2 Bikes is Santos Test Center

In 2017 zijn wij het eerste en enige Santos Test Center van Nederland geworden.
Wat betekent dit?

  • Wij hebben alle modellen van Santos staan, in alle maten
  • En in veel verschillende configuraties (derailleur, Rohloff, riem, elektrisch, velgremmen, schrijfremmen etc.)
  • Wij weten echt alles van Santos bikes!
  • Ook bijna alle kleuren zijn bij ons in de winkel (600 m2) te zien
  • Je kunt àl onze fietsen uitproberen op de Utrechtse Heuvelrug

Bij Sector 2 Bikes zijn we met een klein en betrokken team en nemen nadrukkelijk de tijd voor elke fietser.

Wij merken dat onze klanten dit waarderen, en vinden dit zelf gewoon een fijne manier van werken. En zo zijn wij inmiddels de grootste dealer van Santos in Nederland geworden.

Google reviews van Santos Lite serie klanten


Recent 2 Cross Lites aangeschaft bij Sector2Bikes. Bart neemt alle tijd en vertelt alles wat je wil weten over Santos en over zijn eigen ervaringen. Veel deskundigheid gecombineerd met eigen ervaring als het gaat om de configuratie van de fiets. Demofiets uitgebreid kunnen lenen, geen moeite teveel om je de goede ervaringen op te laten doen en je de juiste keuzes te laten maken. Ondanks de onderdelenschaarste zijn de fietsen toch binnen een afzienbare termijn geleverd. En niet onbelangrijk: de fietsen overtreffen in de praktijk de verwachtingen! Zeer goed en degelijk, alles klopt eraan. Kortom: prima ervaring met de advisering en aanschaf van de fietsen!

PP Kuipers

De terugreis ca. 40 km op mijn nieuwe Santos travel light is goed verlopen. De Grebbeberg, de Wageningse berg en dan via Arnhem door naar Huissen . Aardig wat klimmetjes onderweg. Gelijk goed kunnen oefenen met het schakelen. Dit ging helemaal goed. Vanwege al het blad op de fietspaden ben ik toch voorzichtiger naar beneden gereden als ik normaal zou doen. De rem werkt direct en ik wilde niet over de kop op het harde asfalt slaan. Ik realiseerde me dat een helm geen overbodige luxe is.

Met de aanwijzingen om met schouders laag te fietsen heb ik actief geoefend. Het zadel zit nog niet naar mijn wens. Te veel van voor naar achter en de zitbotjes voelden niet echt lekker op het zadel. Ga dat uitproberen of misschien schaf ik nog wel een ander zadel aan. Ik ga de komende periode de fiets verder uitproberen en kijken hoe ik met veel plezier deze mooie fiets helemaal “mijn fiets” wordt. Sector 2 Bikes Tandems heb ik als zeer prettig ervaren. Goede uitleg, alle tijd voor vragen, geen moeite is teveel. Al is de fiets opgemeten naar de maten van m’n lijf. De fiets moet gewoon goed voelen en de maat is een goed hulpmiddel.

Gisteren bij het vertrek raadde Bart me aan om als er iets niet lekker zit dit gelijk te verhelpen (zoals stuurhoogte, hoogte steun stuur, zadelhoogte) zodat de fiets als het ware zich aan jou aanpast en niet andersom. Ik ga dan ook mijn schroevensetje bij de hand houden de komende periode. Uiteraard niet voor pech maar om de fiets voor mij te optimaliseren.

Tiny Wouters

Sinds 2 weken de trotse eigenaar van een Santos Cross Lite, geleverd door Sector 2 Bikes. Ik was al een tijd op zoek naar een fiets met Rohloff en riemaandrijving. Eind september na wat zoekwerk op internet ben ik uiteindelijk in Elst bij Sector 2 Bikes terecht gekomen. Ze hebben het complete gamma van Santos staan en ook nog eens in alle maten zodat altijd op de fiets die bij jouw past kunt testen. De afweging Race Lite of Cross Lite was met het advies van Bart van Sector 2 Bikes snel gemaakt. Na een uitgebreide proefrit in Elst ook nog de gelegenheid gehad om de fiets 2 weken in mij eigen omgeving uit te proberen. Uiteindelijk samen met het deskundige advies van Bart de definitieve fiets samengesteld. Twee weken geleden met de trein naar Elst en vervolgens een kleine 100 km naar huis gefietst. Nog steeds heel blij met de gemaakte keuze en ik hoop erg nog veel kilometers mee te gaan rijden.

Jack en Heddy Biermans

Onze klanten waarderen ons met 4,9 van 5 sterren op Google

Meer lezen? Kijk hier de Google reviews