Van fietskar, naar follow-me-tandem, naar (vakantie)fietsen op de tandem met kinderen

Jarenlang fietste ik met mijn man op de tandem. Toen de kinderen kwamen was er eerst de fietskar, en toen de FollowMeTandem (red.: helaas…die verkopen wij inmiddels niet meer). Een handige oplossing waarbij de fiets van je kind veilig vastzit aan jouw eigen fiets.

Het voordeel van de FollowMe is dat je kind goed past op zijn of haar kleine fietsje, maar dat je wat meer door kunt fietsen. Ook kun je het zelf fietsen (je koppelt de kinderfiets dan los) en het fietsen als tandem afwisselen, afhankelijk van of je kind moe is of de weg gevaarlijk is bijvoorbeeld.

Inmiddels zijn we al weer even verder en fietsen we met onze kinderen op een tandem. Eén kind bij elke ouder. En daar ben ik heel enthousiast over! En zelfs onze puberdochter stapt er nog zonder mokken op…

Wat zijn de voordelen van het fietsen op de tandem met kinderen?

  • het is makkelijker om langere afstanden te fietsen
  • je kunt lekker doorfietsen
  • het is gezellig
  • het is relatief veilig

Als je kinderen fietsen op hun eigen fiets dan is het vaak moeilijk het tempo erin te houden en kilometers te maken. Vooral als er krachtsverschil is tussen je kinderen. Mijn dochter is ruim 3 jaar ouder dan haar broertje. Als ze jong zijn scheelt dat heel veel in kracht en fietstempo. Met de tandem wordt dat verschil een stuk minder. Sinds wij met 2 tandems fietsen hebben we onze dagafstand kunnen verdubbelen!

Leuk van het fietsen op de tandem met kinderen is dat je het daadwerkelijk samen doet. Dat voegt ècht iets toe. En het is gezellig want je zit vlakbij elkaar. Je hoeft niet steeds te kletsen, maar het kan wel. En je kinderen hebben ook een beetje hun handen vrij. Mijn dochter maakt foto’s. Ook vind zij het heerlijk om muziek of een luisterboek te luisteren onder het fietsen. Sinds wij fietsen op de tandem heeft zij veel meer zin in een fietsdagje dan daarvoor.

Veilig fietsen op de tandem met kinderen

Zeker als je langer fietst en de kinderen moe worden, is een tandem ook veilig. Je vermijdt het risico dat je kind op een eigen fiets een verkeerssituatie niet goed inschat of de weg op slingert. Belangrijk is wel er zelf aan te denken om bij het oversteken met een tandem niet midden op de weg te stoppen!

En de nadelen van het fietsen op de tandem met kinderen?

  • je hebt 2 tandems nodig voor een gezin van vier
  • als je veel bagage mee wil nemen zul je waarschijnlijk gaan kiezen voor een karretje erachter want je hebt minder ruimte voor tassen.

Maar of ik op grond van deze nadelen het zou willen missen?!…. nee, dat zeker niet!

Cora

Mogelijkheden voor testtandemen met kinderen bij Sector 2 Bikes & Tandems
Bij Sector 2 Bikes zijn er veel verschillende typen tandems waar je goed met kinderen op kan fietsen. Ook met lage instap. Belangrijk is de juiste tandemoplossing te vinden. Dat kan soms ook door middel van crankverkorters bijvoorbeeld. Wij hebben de nodige ervaring en kunnen hierover goed advies geven.

Bij ons kan je de tandem van je interesse uitgebreid testen. We hebben daarvoor allerlei testtandems staan. Wil je testen, neem dan altijd even contact op zodat we ervoor kunnen zorgen dat de juiste fiets voor jullie klaarstaat!

Bel ons  nu 0317 – 745 922 en vraag naar de mogelijkheden!

 

Fietsen op de tandem met kinderen Fietsen op de tandem met kinderen Fietsen op de tandem met kinderen Fietsen op de tandem met kinderen