Elektrische tandem? Santos!

De tandems van Santos zijn al jaren een begrip in de tandemwereld omdat het sportieve, lichte en stevige  tandems zijn. Met bovendien een comfortabele zit, een robuuste bouw om veel bagage mee te kunnen nemen. En natuurlijk heel duurzaam ‘Built for life’! En nu is diezelfde tandem er met elektrische trapondersteuning. Wat biedt deze mooie elektrische tandem van Santos?

En… hoe voelt ‘ie?

Allereerst het rijgevoel. Kort gezegd: met ondersteuning fietst de Santos Double Travel Type II nog steeds heerlijk. Je merkt aan de fiets zèlf niet dat hij is aangepast. Je merkt het wèl aan het gemak waarmee je op gang komt en aan de snelheid in relatie tot de kracht die je op de pedalen uitoefent. Dat is heerlijk fietsen. Lekker relaxed rond met de pedalen en toch een lekker gangetje hebben.

En, dan over het geluid. Je hoort…….helemaal niets! Deze elektrische tandem maakt het zelfde geluid als een niet-elektrische tandem van Santos. Je hoort de wind en de banden op het asfalt. En dat is het.

Elektrische e-bike tandem Santos (1)

Doseerbare trapondersteuning

Hou je de pedalen stil, dan geeft de motor geen ondersteuning. Dat geeft controle over de fiets, en het fietsen blijft sportief. Maar als je dat wilt en je start op als het stoplicht op groen gaat, dan voel je direct de ondersteuning.

De ondersteuning van de Santos Double Travel 2 PX  heeft 3 standen. In de afstelling die wij hadden – en zonder bepakking – ga je met + 1 al snel 27 km per uur. Tenzij je veel tegenwind hebt of de berg op gaat. Je kunt ervoor kiezen om bij aankoop van de tandem de motor wat ‘gevoeliger’ af te stellen zodat de ‘+1’ stand iets minder hard aantikt. Het wordt dan makkelijker om je snelheid te beheersen en zelf nog sportief te presteren.

Wij kunnen ons voorstellen dat het prettig is om daarvoor te kiezen. Zo blijft het sportief fietsen. En wil je dan toch meer ondersteuning, dan heb je toch nog 2 standen om bij te plussen.

Elektrische tandem… wat levert het op?

De tandem is door de accu en motor ca. 7 kg zwaarder geworden. Dat is iets om rekening mee te houden (voor vervoer e.d.) maar je voelt het tijdens het fietsen niet. Het is overigens eenvoudig om de accu te verwijderen om de fiets lichter te maken.

Tandem met elektrische ondersteuning SantosSoms zijn gezondheidsredenen de aanleiding voor een elektrische tandem. En dan is deze tandem van Santos een fantastische en prachtige fiets om mooie tochten mee te maken.

Maar een andere reden om voor deze elektrische tandem te kiezen, is dat je makkelijker langere tochten kunt maken. Het vergroot je reikwijdte.

En is er sprake van een groot krachtsverschil tussen de berijders, dan zal diegene met wat minder kracht zich minder bezwaard voelen wellicht. Want de motor maakt dat je toch een lekker tempo kunt fietsen.

En dat is wel een verleidelijk perspectief… héél verleidelijk eigenlijk….

Bel nu 0317 – 745 922 of maak een afspraak!

Heb je al een Santos Double Travel 2? Dan kan deze ook omgebouwd worden naar elektrisch.
Neem contact op met onze gespecialiseerde werkplaats voor de mogelijkheden!

Sector 2 Bikes & Tandems

Wij zijn al meer dan 10 jaar – vanuit passie en eigen ervaring – tandemspecialist.

  • Waardering 4,9 van 5 bij Google Reviews
  • Je mag àl onze tandems uitgebreid testen op de Utrechtse Heuvelrug
  • Keuze: custombuilt Santos, Elektrische tandem van Santos & diverse tandem occasions
  • Veel ervaring en expertise. Eigenaar Bart Hendriks rijdt al 25 jaar zelf tandem
  • Ook elektrische tandems, onderhoud en ombouw van tandems

Kom je onze mooie tandems bekijken en testen?

Bel nu 0317 – 745 922 en maak een afspraak!

Elektrische tandem, e-bike tandem santos

 

Meer lezen?

Tandems

Santos tandem

Tandem dakdrager

Santos e-bikes

 

 

Google reviews van onze Santos tandem klanten

“Een paar jaar geleden kwamen wij toevallig, na een pechgevalletje, voor het eerst bij Sector2Bikes terecht. Hoewel men ons niet kende, werden we zeer snel en bekwaam geholpen. We wisten het zeker als we ooit weer een nieuwe tandem nodig zouden hebben, dan gingen we echt bij deze winkel kijken.

Deze maand was het dan zo ver en gisteren hebben we onze tandem, de Santos Double Travel met Rohloff naaf, opgehaald. De tandem is geheel samengesteld zoals wij het graag wilden. Hierbij zijn we zeer goed geholpen door Bart. Met veel passie, bekwaamheid en met een zeer persoonlijke benadering heeft hij zijn werk gedaan en daarbij kregen we ook de nodige tips. Verder werden we gewezen op de prima garantievoorwaarden. Fijn om zo met elkaar bezig te zijn en we kijken dan ook uit naar een verdere samenwerking met de mensen van Sector2Bikes.”

Trudy en Arie

“Ik heb vanmorgen onze nieuwe Santos tandem opgehaald bij sector 2 bikes! Maand geleden voor eerste keer bij sector2bikes geweest omdat we nieuwe tandem wilde aanschaffen. Hele plezierige ontvangst, ze nemen veel tijd voor je om alle verschillen duidelijk uit te leggen, daarna kun je testritten maken op de verschillende tandems als je dat wilt. Wij hebben in totaal 3 testritten gemaakt en daarna onze keuze gemaakt. Zeer tevreden over deskundigheid, klantvriendelijkheid en keuze mogelijkheden. Kortom: aanrader voor tandemmers!” 

Jan Schellekens

“In het voorjaar van 2019 hebben we een Santos Tandem gekocht bij Sector 2 Bikes & Tandems. Wat een keuze aan tandems hebben ze daar in Elst [red: we zijn inmiddels verhuist naar Rhenen]. De Santos sprong er voor ons echt uit. In combinatie met de cycle 2 charge, een Brooks zadel, de extra grote zijtassen van Ortlieb en de stokertas is hij helemaal top. De gastvrijheid, informatie over de tandems, service enz. konden niet beter.”

Annet Wiemers

 

Contactformulier