Santosbikes, grote dealer van santosEcht heel bijzonder vinden wij dit: regelmatig brengen klanten ons cadeautjes. Iets waar zij zelf iets mee hebben, zoals tompouces in de afgelopen week, eerder wel eens een groot stuk kaas, een fles wijn of een enorme bak snoeptomaatjes… En dan bedanken ze ons voor hoe we ze geholpen hebben. En ze vertellen ons dat we daarin ‘anders’ zijn.

Wij hebben eigenlijk niet het gevoel dat we iets “anders” doen. We hebben meer het idee dat we het doen zoals we het gewoon graag willen doen. En ook dat dat is hoe het eigenlijk zou moeten, zoals normaal zou moeten zijn, en zoals we het als consument vaak ook zelf gewend zijn. Ga bijvoorbeeld maar eens naar de kaasboer op de markt en de kans is groot dat je een stukje kaas aangeboden krijgt om te proeven. Of bij de groenteboer, daar kan je vaak en stukje meloen proeven. Als het je niet smaakt, dan koopt je het niet. Smaakt het wel, dan koop je die kaas of die meloen waarschijnlijk wel.

Maar ga je daarna naar een fietsenwinkel om een fiets te kopen en je vraagt of je er een dag of langer mee kan fietsen, dan is dat vaak niet bespreekbaar.

Wij vinden dat raar.

Vanaf de start van ons Santos dealerschap 10 jaar geleden hebben wij het idee gehad dat het niet zozeer belangrijk is dat wij vertellen hoe een Santos fiets fietst maar dat het belangrijker is dat je er zelf achter komt en dat je ons vertelt of hij bij je past of niet. Natuurlijk helpen wij je een keuze te maken uit alle modellen die Santos de afgelopen 18 jaar heeft ontwikkeld. Meestal kiezen we 2 of 3 modellen waarvan we samen vaststellen of ze voldoen aan je wensen, een soort shortlist dus. Heb je zelf een duidelijk plan, dan kan het zijn dat we er misschien nog een model aan toevoegen waar je nog niet aan gedacht had of die Santos net geïntroduceerd heeft en nog niet zo bekend is.

Santos dealer, testrijden op een santosDaarna wordt het pas interessant, want nu ga je op de Santos van je keuze een testrit maken waar álles inzit: asfalt, klinkerweg, een stuk onverhard door het bos (geen mtb route!), klimwerk en natuurlijk ook weer daalwerk. Je sluit af met een stuk vals-plat en een paar kilometer uitrijden. Bij elkaar zo’n 9 kilometer en gemiddeld wordt daar 30 á 40 minuten over gedaan. Lang genoeg om een grondige en goede indruk te krijgen van de Santos die je op de korrel hebt en kort genoeg om het zelfde rondje te doen op één van de andere Santos alternatieven die op de shortlist staat.

Wil je 5 Santos fietsen op dit rondje uitproberen? Dan vinden we het geweldig dat je er zo veel tijd in wil steken en we zullen je zeker de mogelijkheid geven om dat te doen. Je kunt voor tussendoor altijd wel een boterham en een kop koffie of thee krijgen. Lunch maar mee! Als je zelf een route wilt samenstellen, op de Utrechtse Heuvelrug heb je mogelijkheden genoeg.

Zie dit gedeelte maar als het proeven van een stukje kaas of meloen maar dan in de vorm van een Santos fiets: bevalt het niet, dan gaan we verder met de volgende Santos. Uiteindelijk vind je het model Santos waar je warm van wordt en die in potentie de rest van je fietsersleven bij je kan blijven.

Maar hoe weet je zeker dat je álle Santos modellen wel gezien hebt?! Je bent namelijk niet bij de Santos fabriek zelf… Simpel: wij hebben álle Santos modellen in álle maten en in álle kleuren in onze showroom staan. Misschien kan het zelfs wel eens zo zijn dat wij een Santos fiets hebben staan die Santos zelf nog niet heeft. Maar dat kan je dan misschien beter even “onder de pet” houden. 😉

Na de proefrit kan je met ons verder praten over je ervaringen en gaan we de volgende stap van het proces in. Vaak is dat na de proefrit maar het kan ook zijn dat je eerst alle indrukken op je in wilt laten werken en dat we een afspraak maken voor later.

De volgende fase is dat we aan de hand van de Santos Fietsenmaker een fiets gaan samenstellen. Hierbij nemen we punt voor punt de opbouw van je fiets door en krijg je ook een beter idee van wat je Santos uiteindelijk gaat kosten. Soms verlaten we de Fietsenmaker even om je de mogelijkheid te geven om iets aan je Santos toe te voegen wat Santos zelf niet aanbiedt. Uiteindelijk staat je fiets op papier, bestellen we hem en kan je 4 tot 5 weken later van je Santos gaan genieten.

Tijdens deze fase komt er van alles langs dat van belang is om te bepalen wat je op je fiets nodig heb. Wil je daar met ons over sparren? Prima! Kost dat veel tijd? Ja, soms wel maar wij willen samen met jou die tijd er in steken om er voor te zorgen dat de kans dat je een verkeerd model Santos koopt in een verkeerde maat, nul is! Built for Life, dan moet hij ook wel 100% bij je passen!

Nadat je dit gelezen hebt zou je natuurlijk kunnen zeggen: “Ja, maar er is een dealer dichterbij die ook Santos heeft staan…” Dat hebben wij ons een jaar of 5 jaar geleden ook gerealiseerd. Toen hebben we dan ook besloten om afscheid te nemen van de merken die we naast Santos Bikes op dat moment in ons assortiment hadden (Cube, Specialized, Niner en Frog kinderfietsen) zodat we ons nog meer konden richten op het specialisme dat nodig is om fietsers echt goed te kunnen helpen met hun keuze voor Santos fietsen. En die keuze is uniek onder (Santos) fietsenwinkels!

We hebben nu ruim 7 jaar ervaring met Santos en de laatste 5 jaar hoeven we ons verder ook niet meer druk te maken over andere merken. We hebben dus écht voor het merk Santos gekozen én de fietsers die daar bij horen!
En dat zie je in onze winkel, dat merk je aan alle Santos fietsen die we hebben staan en wat we er van weten en mee kunnen.

Vatten we dit stuk tekst samen in een aantal punten als antwoord op de vraag: “Wat is er anders bij Sector 2 Bikes & Tandems?” dan zou het er zo uitzien:

  • We hebben alle Santos fietsen staan (het grootste assortiment van álle Santos dealers)
  • We hebben ze in alle kleuren staan
  • We hebben ze in alle maten staan
  • Je mag bij ons alle Santos fietsen uitproberen (en je hoeft ze niet schoon in te leveren!)
  • Je houdt bij elke stap in het proces zelf de regie
  • Je zal nooit een te grote of te kleine fiets aanschaffen!
  • Wij hebben alle tijd voor je zodat je je nooit opgejaagd hoeft te voelen bij het uitkiezen van je nieuwe Santos
  • We hebben al héél veel wensen en eisen voorbij zien komen en meestal kunnen we er wel wat mee. “Kan niet!” zullen we niet vaak zeggen. Wel: “Waarom heb je het nodig?”

Probeer het maar eens. Kom maar eens langs en ervaar of hetgeen wat we hier boven hebben aangegeven in de praktijk ook overeind blijft. Je bent van harte welkom!!

Kom proefrijden, en bel nu 0317 – 745 922 voor een afspraak!

 

p.s. Onze klanten waarderen ons met 4,9 van 5 op Google reviews